Fagartikler

Live med UniEconomy – En helautomatisk økonomifunksjon

Denne uken gikk vi live med UniEconomy for to av våre kunder, Volte og Helgeland Kraft Strøm. Dette er et paradigmeskifte i hvordan energiselskaper håndterer den finansielle verdikjeden for sine kunder.

UniEconomy er et skybasert økonomisystem (ERP) levert av UniMicro som nå er fullintegrert med Utility Cloud. Tidligere har prosessene knyttet til kundens transaksjoner blitt håndtert i et KIS-system med overføring av regnskapsfiler til et økonomisystem. Denne løsning har gjort regnskapsprosessene manuelle, lite effektive, og med potensielt lav kvalitet.

Integrasjonen med UniEconomy gjør at alle fakturaer og transaksjoner blir automatisk bokført og fulgt opp direkte i økonomisystemet. Det gir bedre sporing av transaksjoner og helautomatiske økonomiprosesser. Dette reduserer manuelt arbeid, bedrer kvaliteten og sikrer compliance.

Altere og UniMicro startet et felles prosjekt i mai med mål om å skape en automatisk verdikjede for fakturering, innfordring og regnskap. “Altere har vært bortimot en perfekt match for vår plattformtankegang og det har vært utrolig givende å se de to løsningene smelte sammen. Samarbeidet har fungert strålende gjennom hele prosjektet. Vi er utrolig stolte av løsningen vi nå har levert sammen og ser frem til mange flere i fremtiden” sier Sverre Senneset fra UniMicro i en kommentar.

Løsningen vi har utviklet sammen med Volte og Helgeland Kraft Strøm er et viktig ledd i visjonen om å skape det heldigitale og helautomatiske energiselskapet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *