Nyheter og fagartikler
Fagartikler

Bli SAF-T compliant med Utility Cloud

Det stilles stadig større regulatoriske krav til strømselskaper for å være compliant. 1. januar 2020 ble det obligatorisk for alle norske selskaper å kunne levere regnskapsdata til norske myndigheter i henhold SAF-T standarden på forespørsel. Utility Cloud sikrer SAF-T compliance gjennom et integrert regnskapssystem.

SAF-T, eller Standard Audit File-Tax, er et standardformat for utveksling av følgende regnskapsdata;
– Kontospesifikasjoner (hovedbok)
– Kontospesifikasjoner (reskontro) for kunder og leverandører
Det innebærer at norske strømselskaper som har hovedboken i regnskapssystemet og kundereskontroene i KIS systemet har en utfordring med å være compliant.

Det finnes to ulike løsninger for å bli compliant:
Den første er å trekke ut informasjonen fra de ulike kildesystemene og opprette en rapporteringsfil på SAF-T formatet. Dette er både en dyr og komplisert løsning.
Den andre løsningen er å samle hovedbok og reskontroene i ett regnskapsystem (ERP) som er compliant med automatisk rapportering på SAF-T.

Utility Cloud er integrert med regnskapsystemer (ERP) slik at hele ditt regnskap er samlet. På denne måten kan dere automatisere større deler av regnskapsfunksjonen, forenkle rapporteringen, og samtidig være compliant med norske regulatoriske krav.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *