Nyheter og fagartikler
Nyheter

Haugaland Kraft Energi har valgt Utility Cloud

Etter et svært vellykket forprosjekt har Haugaland Kraft Energi valgt Utility Cloud som nytt KIS-system.

Haugaland Kraft Energi er blant de største strømleverandørene i landet, og har en sterk merkevare i strømmarkedet. Vi er stolte over at de har valgt oss som deres nye leverandør, og gleder oss til å fortsette med samarbeidet.

Haugaland Kraft tilbyr rekke andre tjenester og produkter i tillegg til strømsalg. De satser blant annet på bredbånd, alarm, elbillader, solkraft og smart styring av forbruk. Dette er forretningsområder som stadig blir viktigere for aktørene i bransjen. Et fokus for oss er å tilrettelegge for at Utility Cloud håndterer dette sømløst og effektivt. Haugaland Kraft Energi er en viktig samarbeidspartner for oss på dette området og har bidratt til å utvikle tjenesten slik at den støtter disse behovene på en god måte.

Vi tok en prat med Stein Inge Morisbak som er konserndirektør for utvikling og digitalisering i Haugaland Kraft for å høre hvilke forventninger de har:

Hvorfor valgte dere Altere og Utility Cloud?

– Haugaland Kraft Energi satser tungt på innovasjon og digitalisering, og da må kjernesystemene henge med i utviklingen. Vi hadde behov for et moderne og fremtidsrettet strømsalgssystem som gjør det enklere og raskere å utvikle nye tjenester mot kundene, og i kombinasjon med våre andre systemer. Utility Cloud virker som et godt valg i så måte.

Hvilke effekter på kort og lang sikt forventer dere å få ved å velge Utility Cloud?

– På kort sikt ønsker vi å integrere strømsalgsprosessene med kundeflytene i CRMet vårt. Det vil heve oss på en rekke områder som salg, kundesenter og markedsføring. På lengre sikt vil vi lage enda bedre selvbetjente tjenester og tilby nyttig informasjon for kundene våre i app og i andre flater.

Hvordan passer Utility Cloud inn i øvrige utvikling innenfor for eksempel digitalisering, automatisering, produktutvikling og drift?

– Noe av det mest tiltalende ved Utility Cloud er at det er “født i skyen”. En modulbasert arkitektur og gode API-er som lar deg gjøre alt systemet tilbyr er avgjørende. Dette gjør integrasjon og utvikling av nye tjenester enklere og vi kan bevege oss raskere.

Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet og være med på reisen til Haugaland Kraft!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *